Documenten

Veel gestelde vragen

Ik ben op zoek naar een huurwoning

Een huurwoning zoeken en vinden doet u op www.woongaard.com. Daar schrijft u zich in én zoekt u via die website naar een woning. Het is belangrijk dat u de juiste gegevens opgeeft. Uw inkomen, huishoudsamenstelling en leeftijd bepalen voor welke woning u in aanmerking komt. Na inschrijving ziet u de huurwoningen die passen bij uw situatie.

Bij uw inschrijving, kunt u zich aanmelden voor de gratis Digizine van Woongaard. De Digizine is een e-mail met hierin wekelijks het aanbod huurwoningen dat past bij uw situatie en woonwensen. Dit maakt het zoeken nog makkelijker.

Tip! Vul bij woonwensen alleen de gewenste woonplaats in. Dit voorkomt dat u passende woningen mist.

Woning gevonden via Woongaard?

Als u een woning gevonden heeft, kunt u hierop reageren. U kunt maximaal op 3 woningen reageren waarvan de reactietermijn nog loopt.

Tip! Reageer alleen als u voor de woning in aanmerking wilt komen. U komt niet hoger op de wachtlijst, wanneer u op veel woningen gereageerd heeft.

Bent u na sluiting van de reactietermijn de eerste kandidaat, dan ontvangt u een uitnodiging van de woningcorporatie om de woning te bekijken.

Woning weigeren

Na bezichtiging kunt u de woning accepteren of weigeren. U kunt de woning zonder verdere gevolgen weigeren. U komt hierdoor niet onderaan de wachtlijst te staan en uw inschrijving blijft ongewijzigd. U kunt gewoon opnieuw via www.woongaard.com reageren op andere woningen.  

Woning accepteren

Accepteert u de woning, dan controleert de woningcorporatie uw gegevens. Wordt de woning aan u toegewezen, dan ondertekent u het huurcontract. U kunt dan ook eventuele afspraken met de voorgaande bewoners maken voor overname van spullen zoals gordijnen en vloerbedekking.

Ik heb een melding, hoe moet ik die doorgeven?

Uw melding kunt u doorgeven via het formulier op deze website of via info@beterwonenstreefkerk.nl.

Ik wil de huur opzeggen, hoe doe ik dat?

Als u gaat verhuizen, moet uw huidige huurovereenkomst worden beëindigd. Dat betekent dat u de huur moet opzeggen. U krijgt dan te maken met een woninginspectie.
De hoofdhuurder moet de huur minimaal één maand van tevoren opzeggen door middel van een brief, mail of het meldingsformulier op deze website. Vermeld hierbij uw nieuwe adres en uw telefoonnummer.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem contact met ons op via het contactformulier