Subsidie voor meer groen in de tuin

Het klimaat verandert. Daardoor regent het vaker en heviger. U kunt dat onder meer zien aan de plassen in uw tuin. Gelukkig is daar iets tegen te doen. Vervang bijvoorbeeld tegels door gras of beplanting. Waterschap Rivierenland geeft u subsidie voor deze en andere maatregelen die overlast door water of hitte beperken.

De toenemende wateroverlast heeft niet alleen met het veranderende klimaat te maken. Doordat steeds meer grond bebouwd, geasfalteerd en betegeld wordt, kan de regen niet in de grond wegzakken. Als het hard regent, stroomt al dat water in het riool. Dat raakt daardoor overbelast. Straten, trottoirs en zelfs tuinen kunnen blank komen te staan.

Klimaatmaatregelen

Als huurder kunt u de kans op wateroverlast verminderen. U bent vrij om uw tuin naar eigen smaak in te richten. U kunt dus ook besluiten om een betegelde tuin om te vormen tot een groene tuin. Zo hebt u minder snel last van natte voeten en hitte. Of wat dacht u van een regenton onder uw regenpijp, een boom, waterdoorlatende verharding of plantenbakken die regenwater vasthouden?

25 procent van de kosten

Waterschap Rivierenland helpt u een handje. Sinds 1 januari 2018 kunt u subsidie krijgen voor maatregelen die uw tuin klimaatbestendig maken. Met de Subsidieregeling Klimaatactief krijgt u maximaal 25 procent van de kosten terug, met een maximum van € 5.000,-. 

Subsidie aanvragen

Wilt u meer weten over de subsidieregeling of subsidie aanvragen? Ga dan naar www.hohohoosbui.nl. Daar vindt u ook tips voor in en om uw huis.